Waar ik vandaan kom

Je kan meer veranderen dan we soms zelf denken.
Met ‘ik ben nou eenmaal zo’ neem ik geen genoegen.

Uit eigen ervaring heb ik geleerd dat we zoveel meer kunnen veranderen dan we hebben geleerd.

Niet alleen bij mezelf maar ook bij anderen heb ik gezien hoe bewust kijken naar jezelf, je gedachtenpatronen, je oordelen, je ingesleten patronen, je voeding (op verschillende lagen) ervoor kan zorgen dat je andere keuzes gaat maken. Keuzes die beter voor je zijn. Waar je gelukkiger van wordt.

En dat vergt moed, en doorzettingsvermogen, en kiezen voor je zelf. En nog een heleboel meer.

En ik mag het zeggen, want ik weet er alles van (nou ja, bij wijze van…)

Negatieve gedachtenpatronen, een laag zelfbeeld en een niet gediagnosticeerd b12-tekort maakten dat ik midden 2020 in een heftige burn-out kwam. Mijn zenuwstelsel was volledig verzenuwd. Achteraf gezien, zat ik al zo’n tien jaar tegen een burn-out aan. Er waren steeds periodes waarbij het goed ging om daarna weer periodes te hebben waarbij het helemaal niet ging. Maar ik ben nogal een doorzetter dus niks aan de hand. Al was ik bij tijd en wijlen flink gefrustreerd en wanhopig. Ik wist niet meer hoe het goed zou komen. Ik kon ook geen hulp vragen, want waarbij moest ik hulp vragen? Wát had ik dan? Het was een hele zoektocht.

 

De burn-out was mijn ‘redding’. Eindelijk kon ik echt helemaal niks meer. Ik moest me er helemaal aan over geven, er was geen andere weg.

En zo beklom ik, heel langzaam, de weg weer naar boven. Het erkennen van mijn gevoeligheid was voor mij een belangrijke stap. Het erkennen dat er meer is tussen hemel en aarde dan wat de algemene maatschappelijke consensus is. Dat ik meer? anders? voel dan anderen. En dat dat voor mij echt waar is. Dat ik het niet hoef te ontkennen, of kleiner maken, omdat een ander het niet herkent of begrijpt. Dat ik mijn eigen waarheid mag hebben. Dat ik mijn eigen-wijs-heid heb.

Ik heb gewerkt aan interne veiligheid, gedachtepatronen, familielijnen, mijn innerlijke ikken, mijn innerlijke kind, zelfliefde, zeg maar the whole shebang 🙂

Daarna heb ik het Pad van MaanMagie gelopen. Een intensief pad waar ik echt naar me zelf heb leren kijken en luisteren. Naar dat wat diep in mij verscholen ligt. En om dat te volgen. In verbinding met moeder aarde, en de maan. De cyclussen in mij en buiten mij te zien, erkennen en verbinden als richting in mijn leven.

Door op al die verschillende manieren te werken aan mijn herstel, voel ik me nu alweer geruime tijd toegerust om enthousiast nieuwe uitdagingen aan te gaan. Maar wel op mijn voorwaarden. En daarom ben ik weer begonnen met mijn eigen onderneming. Sinds 9-9-22 is VA Sidekick een feit. Heel graag ondersteun ik jou bij het ondersteunen van anderen. In helpen geloof ik niet zo, iemand moet het toch echt zelf doen. Maar je hoeft het niet alleen te doen. En dat is heel fijn.

 

Ben jij er klaar voor om samen verder te werken aan jouw missie?

Over mij: Professionele bemoeial. Zachte kracht. Observerend. Open. Communicatief. Loyaal. Breed onderlegd. Creatief. Snel. Lief. Met aandacht. Verbonden. Multi-inzetbaar. De plank soms volledig misslaand. Complimenteus. Schuldbewust. Fantasierijk. Vrolijk. Energie-koorddanser. Verantwoordelijk. Sidekick. Eikeltjeskoffie-drinker. Regelaar. Laat niet direct het achterste van de tong zien. Luisteraar. Maanstaarder. Comfortabel-met-niet-weten. Dienstbaar. Bewust. Opkrabbelaar. Levend. Boomknuffelaar. Streber. Perfectionist. Luid-lachend. Bang. Dapper. Dromer. Tegenstrijdig. Vol. Trouw. Zichtbaar. Eclectisch. In vertrouwen. Eerlijk. Hormonaal. In tweestrijd. Zachtaardig. Productief. Eigenwijs. Spiritueel. Kattenvrouw. Groenliefhebber. Moeder-van-dochters. Naar-voren-stappend. Canva-lover. Chocola-eter. Behulpvaardig.